Tip. Met wat kun je pigmentvlekken verwijderen zonder problemen Lezen!

Pigment is de kleurstof die door onze huid wordt aangemaakt als deze wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld de zonlicht. De bedoeling van pigment in je huid is om de gevaarlijke UV straling van de zon te absorberen en er voor te zorgen dat het onderliggend weefsel niet beschadigd raakt.

Deze kleurstof wordt tevens wel melaline genoemd en geeft kleur aan je haar, je ogen en aan je huid. Als je lang in de zon zit maakt je huid veel meer pigment aan, zodat je een bruiner kleurtje krijgt. Dit zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen de zon.
ouderdomsvlekken verwijderen
Het is mogelijk dat de pigmentverdeling in de huid onregelmatig is. Dit is het geval bij onder andere zomersproeten en ouderdomsvlekken. Dit kan zich vormen door de zon, maar het kan ook vanzelf gebeuren.

Bij ouderdomsvlekken is de oorzaak veelal de zon. De huid is te vaak blootgesteld aan de zon met als uitkomst pigmentvlekken. Hierdoor komen de vlekken ook het meeste voor op de handen of het gezicht. Aangezien dat is wat het meeste wordt blootgesteld aan de zon, maar andere plekken zijn uiteraard niet uitgesloten.

Naast de zon zijn andere opties ook huidveroudering, hormonale schommelingen, aandoening van de huid en ook een genetische vatbaarheid. Als de cellen in je huid in de war raken, dan krijg je een ophoping van het pigment. En dientengevolge ontstaan de donkere vlekken op je huid die bekend staan als pigmentvlekken. En deze pigmentvlekken staan dikwijls niet heel erg mooi, de meeste mensen wensen er daardoor ook gaarne weer vanaf.

Het onstaan van pigmentvlekken


Pigmentvlekken ontstaan dus vanwege onder andere de zon of huidveroudering. De pigment korreltjes die onder de huid zitten bevatten de melaline die dit aanmaakt. De cellen hier die dit bevatten kunnen in de war raken. Vervolgens vormt zich er een opeenhoping van pigmentcellen op een bepaalde en dezelfde plek. Dientengevolge vormt zich de pigmentvlek. De pigmentvlekken vallen doorgaans duidelijk op, de huid is op die plek een stuk donkerder dan op andere plekken.

 

Pigmentvlekken op handen.


Pigmentvlekken zijn nauwelijks schadelijk voor de constitutie. Desalniettemin meestal worden ze door de persoon die een pigmentvlek heeft als onooglijk ervaren. In sommige gevallen kan een ophoping van pigment, zoals bijvoorbeeld een aangeboren moedervlek, wijzigen in een melanoom, oftewel huidkanker. De kans dat dit ontstaat als resultaat van gewone pigmentvlekken door onder andere de zon is desalniettemin zeer klein.

Ingeval pigmentvlekken voorkomen op de handen of afwijkende plekken op het lijf, is dit dikwijls geen probleemgeval. Wat veel mensen als ontsierend ondervinden zijn de pigmentvlekken op het gezicht. Iemand lijkt er al snel wat ouder door en een bruine vlek staat niet zo heel erg goed.

Het is daarom ook aan te raden om vanaf jonge leeftijd te trachten pigmentvlekken te voorkomen. Mocht u al last hebben van pigmentvlekken, dan is mogelijkerwijs een pigmentvlekken crème de oplossing om uw pigmentenvlekken te verwijderen. Deze crème kan tot diep in de huid doorwerken en de vlekken maskeren of juist verwijderen.

 

Pigmentvlekken en ouder worden


Hoe ouder de mens wordt, des te meer er een kans is dat er pigmentvlekken opkomen. Dit worden dan ouderdomsvlekken genoemd, en worden in de eerste plaats veroorzaakt door de UV straling uit het zonlicht. Maar ook zonnebanken kunnen een reden voor ouderdomsvlekken zijn. Hoe meer iemand wordt blootgesteld aan de zon, hoe meer pigmentcellen en pigmentvlekken er kunnen opkomen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Tip. Met wat kun je pigmentvlekken verwijderen zonder problemen Lezen!”

Leave a Reply

Gravatar